“TEENLIFTING” Na lice djeluje kao teretana

Teenlifting, revolucionarna metoda koju je razvila doktorica Sanja Malbaša Gošović, u biti se teško može nazvati kozmetičkom. Princip tretmana zvuči sasvim logično: elektrodama djeluje na mišiće lica i strujom jača tonus, ali ih ne bilda. S istim učinkom koji vježbanje ima na tijelo – kompletna mišićna struktura se podiže, a koža zateže. I, najuzbudIjivije, obrađeno lice je potpuno zategnuto, ali bez onog botoks-efekta koji u meni redovito izaziva sućut.

Dok mi u teenlifting centru na zagrebačkoj Trešnjevci objašnjava princip teenliftinga, doktorica me uvjerava da nakon kure ne mogu izgledati plastično, što mi je bila najveća paranoja. U to se, kaže mi, mogu uvjeriti i sama ako pogledam recentne fotografije Ane Karić ili Josipe Lisac, Almire Osmanović, Nine Violić… koje su joj godinama redovite klijentice. Osim lica, Malbaša Gošović po istoj metodi tretira i tijelo. Najuzbuđenija je kad počne pričati o svojem posljednjem izumu – gaćicama za elektrostimulaciju kojima liječi inkontinenciju, bolove u kukovima, probleme s prostatom. Nakon uvodnog objašnjenja premješta me u boks između dva bijela paravana. Polegne me, očisti lice i počne s tretmanom. Čudno se osjećam dok mi lijepi elektrode na mišiće lica, ali kad pusti struju, ne boli.

Tretira mi dio po dio lica -oko kapaka, obraze, podbradak, oči. Nelagodno mi je jedino kad zahvati donji dio čela, osjećam kako mi struja povlači mišić. Nakon 50-ak puIsirajučih zamaha pruža mi ogledalo. Apsolutni spektakl. Obrva ispod tretiranog mišića, desna, podignutija je od lijeve skoro za centimetar. Posljednjih petnaest minuta priključi mi fiksne elektrode oko usta, na čelo i podbradak, i odlazi od kreveta na kojem ležim. Dotad sam se već navikla na struju pa uspijevam zadrijemati. Nakon prva dva tretmana promjene na licu primijetili su samo moji doma. lako mi je nekolicina poznanika, ničim izazvana, rekla da izgledam svježe. Nakon šest me čak i jedan kolega pored čijeg stola prođem svakih nekoliko dana, pitao što sam radila s licem.

Dramatičnu promjenu vidjela sam zapravo desetak dana nakon završetka tretmana, a doktorica kaže da će biti još bolje. Mišići su mi zadignuti, ali koži, prema njihovim riječima, treba oko 28 dana da se zategne. Potpuni efekt nakon desetak tretmana vidjet će se najmanje još nekoliko mjeseci. Ako želim trajni učinak, dovoljno je da svakih nekoliko mjeseci odradim trening.

Moglo bi Vam se svidjeti